Hydraulische lier huren bij Hydrauvision

Bij Hydrauvision vindt u een breed assortiment aan geavanceerde hydraulische lieren. Deze lopen uiteen van een 2 ton met CT-functie tot maar liefst 80 ton. Ons aanbod bevat ook hydraulische lieren die op verschillende manieren zijn uitgerust. Zo kunt u bij ons terecht voor een lier met bedrade bediening, radiografische bediening op afstand, AHC (Active Heave Compensation), vrije val indicatie, kabellengte indicatie en las indicatie. Afgestemd op uw project, worden de lieren geconfigureerd, uitgerust en getest in onze werkplaats en testveld. De lieren worden voorzien van gecertificeerde specifieke winchdraad en nauwkeurig opgespoeld met voorspanning. Waar moet uw hydraulische lier aan voldoen? Wij adviseren en denken mee met uw project vanuit onze eigen brede operationele ervaring.  Laat het ons weten en wij maken het mogelijk!

 

Neem contact op met Hydrauvision!

Wilt u een hydraulische lier huren of kopen? Hydrauvision is de naam! Met een ruim assortiment aan verschillende lieren vindt u bij ons gegarandeerd waar u naar zoekt. Hierbij profiteert u bij ons van uitstekende service. Zo kunnen wij de hydraulische lier voor u installeren en kunnen we meerdere lieren synchroniseren voor het plaatsen van grotere constructies.

Hydrauvision is uw totaalpartner als het om hydraulische systemen gaat. Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Wij horen graag van u wat uw wensen zijn. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via +31 88 57 47 000 of via ons online contactformulier. Wat uw wensen ook zijn, bij Hydrauvision bieden we altijd een passende oplossing.

 

Wat is een Hydraulische lier

Een hydraulische lier is krachtig, robuust en duurzaam en is uitermate geschikt voor zware handelingen. Denk daarbij aan de berging van auto’s of aan bosbouw, waarbij een lier is gemonteerd op een unimog of tractor. Daarnaast wordt een hydraulische lier ook gebruikt in combinatie met de zwaardere off-road voertuigen. Een hydraulische lier is goed bestand tegen intensief en zwaar gebruik.

 

Verschil hydraulische en elektrische lier

Het verschil tussen een hydraulische lier en een elektrische lier zit hem in de aandrijving. Deze is namelijk geheel anders. Een hydraulische lier wordt aangedreven door de hydraulische druk, zoals een hydraulische pomp, en werkt buiten het hydraulische systeem van een voertuig. Daarbij heeft een hydraulische lier geen krachtige batterij nodig om te functioneren.

 

Voordelen hydraulische lieren

Een voordeel van hydraulische lieren die gevestigd zijn in op voertuigen gemonteerde systemen, is de uitstekende werking in koude weersomstandigheden. De hydraulische lier wordt vaak aangedreven door de stuurbekrachtigingspomp van het voertuig, waardoor de hydraulische vloeistof al wordt voorverwarmd alvorens dit de motor in komt. Doordat de vloeistof de motor van de hydraulische lier warm en klaar voor gebruik maakt (ongeacht de weersomstandigheden), functioneert de motor beter dan met een koude lier.

Andere voordelen zijn dat een hydraulische lier vaak langer en harder kan trekken dan een elektrische lier van dezelfde grootte. Ook oververhitting of een defecte accu is niet van toepassing bij een hydraulische lier. Tevens kan de hydraulische lier geheel onder water functioneren, in tegenstelling tot een elektrische lier.

 

Uitrusting van een hydraulische lier

Wanneer u een hydraulische lier wilt huren of kopen, zijn er een aantal kenmerken waarmee u rekening moet houden. Zo dient de koppeling van de vrijloop van de trommel pneumatisch in plaats van handmatig te zijn. Dit houdt in dat de vrijloop op de lier niet ingeschakeld hoeft te worden om de kabel snel uit te trekken, maar dat de trommel losgelaten kan worden middels een pneumatische schakelaar of middels de radiobesturing. Om onderhoud aan de mechanische rem te besparen, dient de rem van de lier hydraulisch te zijn in plaats van mechanisch. Als laatste zorgt een radiografische bediening van uw hydraulische lier ervoor dat u zich vrij kunt bewegen. Met radiobesturing kan de beweging van de lading direct gemonitord worden voor een veilig en optimaal gebruik.